Be Your Own Sunshine 

Reiki "Universele levens energie"

Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een Japanse geneeswijze, in de negentiende eeuw ontwikkelde Mikao Usui het “Usui System of Natural Healing”. Dit  is geen religie, om het te ervaren hoef je niet paranormaal begaafd te zijn of spiritueel ingesteld. Want iedereen heeft deze energie van nature in zich, kijk maar naar jou gedrag wat je doet als iemand verdrietig is of pijn ervaart. Vaak raak je de persoon even aan of denk je aan die persoon en stuur je hem of haar je liefde toe. Op dat moment ben je bezig met een energie overdracht.

Wat betekend het woord Reiki, het staat voor Universele Levens Energie. Rei staat voor universeel en Ki staat voor levensenergie, kracht van de zon. Deze energie is de bron het is overal en is in alles wat leeft. Hoe komt het dan dat we dit niet altijd waarnemen? Van nature hebben we vrij toegang om met deze energie te werken. Door alle omstandigheden in het leven raken we steeds meer verwijderd van ons zelf helend vermogen. Dit komt bijvoorbeeld door te veel stress, trauma’s die we oplopen, levens overtuigingen, opvoeding etc. Al deze factoren zorgen voor blokkades in het lichaam, dit uiten zich in disbalans in het fysieke en/of geestelijke lichaam. 

Omdat we van nature al met de energie kunnen werken, kan iedereen gemakkelijk Reiki leren. Door middel van handoplegging, jezelf open stellen, vertrouwen op je zelf helend vermogen, als laatste genieten en voelen wat de energie doet. Het zal je inzichten geven en als je hiermee aan de slag gaat zul je merken dat je veel meer in balans komt in het fysieke en of geestelijke lichaam. Je ervaart meer rust, helderheid, vertrouwen, ontspanning en het leven voelt hierdoor stuk luchtiger. 


Reiki behandeling

Er zijn drie soorten Reiki behandelingen

De meest uitgebreide Reiki behandeling is de tafel behandeling deze duurt minimaal één uur. 

De tweede behandel methode is op een stoel, dit is een verkorte Reiki behandeling waarbij de 7 chakra punten behandeld worden. Deze behandeling duurt ongeveer een half uur.

Als laatste is er nog een afstandsbehandeling, dit is mogelijk omdat Reiki door tijd en ruimte gestuurd kan worden. Stel je bent niet instaat om fysiek aanwezig te zijn in mijn praktijk dan zou de behandeling ook naar je toe gestuurd kunnen worden. Dit duurt ongeveer twintig minuten lang. En hierbij zal net als bij de andere behandelingen een voor- en nagesprek gevoerd worden. 

Voor de mensen die zelf met Reiki werken, weten uit ervaring dat er nog één optie is voor een Reiki behandeling, namelijk de zelfbehandeling. Deze methode is en vooral handig om zo jezelf te voorzien van de Reiki energie.

Ik raad het aan om makkelijk zittende kleding aan te doen als je een Reiki behandeling krijgt, de behandelingen zijn namelijk geheel gekleed. Stel je krijgt het wat koud dan heb ik een heerlijke deken voor jou. De Reiki behandeling wordt uitgevoerd door middel van verschillende handposities. Daarbij zal ik het lichaam fysiek aanraken. Maar wees vrij om aan te geven als je dit liever niet heb, de handposities kunnen namelijk ook vlak boven de specifieke plaats uitgevoerd worden. 

Wat kun je verwachten tijdens de Reiki behandeling

Reiki heeft invloed op alle facetten in ons lichaam. We weten nooit van te voren wat er precies gebeurd. Het is namelijk zo dat de energie stroomt naar de plek waar het lichaam op dat moment de energie het meest nodig heeft. Wat ervaar jij als ontvanger? Een warm of koud gevoel, tintelingen, spanning of ontspanning, in slaap vallen of je ervaart helemaal niets! Alles kan, niks moet. Reiki geeft wat nodig is en wat jij op dat moment aan kan, ondertussen doet de energie de rest.

Waar kan Reiki bij helpen?

 • vermindering van stress.
 • slapenloosheid 
 • pijntjes, deze kunnen verzacht worden door de energie
 • immuunsysteem verbeteren
 • emotionele blokkades opheffen
 • onderdrukte gevoelens naar boven laten komen ( zodat je hier aan kan werken om in balans te komen)
 • chakra's in balans brengen
 • je gelukkiger laten voelen
 • meer zelf vertrouwen opbouwen
 • intuïtie versterken
 • meer in je eigen kracht gaan staan 
 • creativiteit bevorderen
 • etc.

Let op!

Het is wel belangrijk om te weten dat Reiki geen wonder middel is. En bij ernstige klachten dat het raadzaam is om altijd eerst u huisarts/specialist raad te plegen voordat u met Reiki start. Als ik het gevoel heb dat ik u niet goed genoeg de begeleiden aan kan bieden op mijn manier, dan geef ik dit ook aan en dan raad ik u aan om een andere behandelaar te raadplegen. Reiki kan wel werken ter ondersteuning om klachten iets te verzachten en u herstel vermogen te optimaliseren, maar dit alleen als ook u arts hiermee eens is.

Het Usui systeem van Reiki bestaat uit 3 graden. 

Met de eerste graad leer je alles over wat Reiki is en welke werking deze heeft. Daarnaast ga jij leren om zelf reiki toe te passen bij jezelf en bij anderen. Door de inwijding van de eerste graad zal jou energie kanaal schoon gemaakt worden. Hierdoor ga je weer ervaren hoe het is om energie te kunnen ontvangen en door te geven. Zoals we eigenlijk van nature al mee gekregen hebben maar door het leven steeds meer en meer van verwijderd raken.

Voor de mensen die een stap verder willen en de keus maken om Reiki 2 te willen leren. Is het raadzaam om minimaal 3 maanden te wachten voor je door gaat met de Reiki 2 cursus. Dit heeft te maken met het zuiveringsproces die op gang is gezet, deze tijd heb je minimaal nodig om te wennen aan de eerste graad en deze zo goed mogelijk eigen te maken.

Met de tweede graad ga je een stapje verder. In deze tweede graad leer je werken met 3 hele mooie sleutels. Deze sleutels zullen jou helpen om Reiki op een andere manier te kunnen gebruiken. De Reiki energie wordt vergroot en sterker, je kunt gerichter blokkades behandelen, energie naar het verleden, heden, toekomst gaan sturen, mensen op afstand behandelen. Deze tweede graad is een extra verdieping van de eerste graad.

Voor de mensen die nog een stap verder willen en de derde graad willen leren, raad ik het aan om eerst te achterhalen of je er klaar voor bent. Vaak voel je de roeping of vanuit je intuïtie dat het tijd is voor de volgende stap dan is het de juiste tijd, vaak zit er minimaal een jaar tussen de tweede graad en de derde graad.

De derde graad is de Master graad. Deze graad is een hele bewuste keuze, je kiest hier niet zomaar voor. Het is namelijk de bedoeling dat je jezelf dienstbaar opstelt voor iedereen, dit is wel een bewuste keuze die je moet maken. De Reiki energie wordt nog meer vergroot dit helpt jou om die ware meester te worden in de Reiki. Het is ook een lang proces waarin je jezelf tegen kunt komen, het is ook van belang om met je eigen weerstand te werken en deze op te lossen. Het is mooi groei proces zodat je klaar gestoomd wordt om anderen te helpen. Hierdoor groei je uit tot een nog mooier mens dan dat je al bent, met als doel anderen te helpen die er voor open staan om ook te groeien en op te bloeien. Ik zelf ben te kort Reiki Master om deze opleiding door te geven, door mijn ervaringen die ik ga op doen zal het in de toekomst wel gaan gebeuren. Tot die tijd is geduld een schone zaak.

Wil je meer informatie over de Reiki 1 of 2 cursussen klik dan hier: Reiki Cursussen